SIPE 2013 konferencia (október 22-24.)

VII. SIPE 2013 konferencia Budapesten

Psychobiography, Pathography: Past, Present, Future.
Techniques of Art Therapy.

 

 Pszichobiográfia, patográfia: múlt, jelen, jövő.
A művészetterápia technikái.

 

The conference is organised by the Société Internationale de Psychopathologie de l’Expression et d’Art-Thérapie, the Hungarian Society for the Psychopathology of Expression and Art Therapy and the SZVT Research and Development Center. Its main objective is to review, discuss and rethink different perspectives on the methodology of art therapy and the psychology, psychiatry and psychopathology of visual expression as well as the development and current position of psychobiography and pathography.

The participation of psychiatrists, psychologists, art therapist and the related disciplines is expecially welcome.

 

A művészetterápia az egész világon - így hazánkban is - terjed. Ennek fejlődéséről, legújabb módszereiről, gyakorlati alkalmazásáról szól a Kollokvium. A másik téma kiemelkedő művészek és átlagemberek alkotói munkásságának háttere, konfliktusai és megoldásai. Az előadások nyelve magyar és angol (szinkrontolmácsolással).

A konferencia szervezői a Nemzetközi Kifejezéspszichopatológiai és Művészet-terápiás Társaság, a Magyar Pszichiátriai Társaság Kifejezéspszichopatológiai és Művészetterápiás Szekciója, valamint az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ.

Pszichiáterek, pszichológusok, művészetterapeuták és mindazon szakterületek képviselőit várjuk, akik terápiás, pedagógiai, fejlesztő, segítő, mentálhigiénés stb. munkájuk során művészetterápiát vagy képelemzést alkalmaznak.

MTA Web
MTA kut
MTA int