Dolto-konferencia, 2013. április 18–19.

A Budapesti Francia Intézet, a Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény és a Francia kormány Volt Ösztöndíjasai Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a « Pszichoanalitikus a társadalomban » címmel Françoise DOLTO emlékére rendezett nemzetközi kollokviumra

Időpont : április 18, csütörtök - április 19, péntek

Helyszín: Francia Intézet (1011. Budapest, Fő utca 17.) Amfiteátrum, 1. emelet

 

 

Françoise Dolto (1908-1988) gyermekorvos, pszichoanalitikus, a franciaországi gyermek-pszichoanalízis úttörője. A gyermekek fejlődésében kiemeli a vágy, e nyelv és a beszéd fontosságát az önálló személlyé válás folyamatában. Hitvallása, hogy a gyermekeknek az őket érintő kérdésekről mindig igazat kell mondani. Ez az egészséges pszichés fejlődésük, mindennapi jó közérzetük záloga.
Dolto neve Franciaországban egybefonódik a pszichoanalitikus gondolkodás társadalmi üggyé formálásával. Munkássága mélyreható változásokat eredményezett az egész társadalom gyermekekhez való viszonyában.
Nevéhez fűződik a « Maison Verte » játszóház létrehozása, mely a 0-3 éves gyermekek szocializációjának, pszichés problémáik prevenciójának minta-intézménye lett.

Dolto életműve a pedagógia, a lélektan, a gyermekvédelem és a gyermekegészségügy valamennyi területén dolgozó szakember érdeklődésére számot tarthat.

Gazdag életművéből eddig magyar nyelven megjelent: A gyermek és a város (PONT Kiadó 2002) A gyermek és az öröm (PONT Kiadó 2002) Beszéljünk a halálról (PONT Kiadó 2002) A kamaszkor védelmében (PONT Kiadó, 2012)

A két napos rendezvényen francia és magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A belépés díjtalan.

Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk.
A programváltozás jogát fenntarjuk.

Francia Intézet | 1011 Budapest, Fő utca 17. | www.franciaintezet.hu

Kérjük, hogy az érdeklődés előzetes felmérése érdekében küldje el regisztrációját:

faxon az (1) 489 42 64-es telefonszámra vagy e-mailen a dolto@inst-france.hu  címre.

A jelentkezési lap másolható, többen jelentkezhetnek egy lappal.

Résztveszek: • Ápr. 18. • Ápr. 19.

NÉV:
SZERVEZET, BEOSZTÁS:
TELEFON:
E-MAIL:

 

 

 

 

 

                    

MTA Web
MTA kut
MTA int